Say It Loud – I’m Black and I’m Proud

Si consideran este vídeo merecedor de su reconocimiento les agradeceré que pongan un ‘me gusta’ en YouTube. Muchas gracias.

¡Dilo más fuerte!

Soy negro y estoy orgulloso.

No pararemos hasta que obtengamos lo que merecemos.

Hemos sido rechazados y despreciados.

He trabajado con mis pies y mis manos,

pero todo el trabajo que hice fue para el otro hombre.

Ahora exigimos la oportunidad de hacer cosas por nosotros mismos.

Estamos cansados ​​de darnos cabezazos contra la pared.

Ahora, ahora somos personas, como los pájaros y las abejas.

Preferimos morir de pie que seguir viviendo de rodillas.

¡Dilo en voz alta!

Soy negro y estoy orgulloso.

¡Dilo más fuerte!

Soy negro y estoy orgulloso.

19 pensamientos en “Say It Loud – I’m Black and I’m Proud

 1. Pingback: Say It Loud – I’m Black and I’m Proud – A MI MANERA MANUEL CERDÀ – El Noticiero de Alvarez Galloso

 2. L’estupidesa humana no té límits i els que es creuen millors o superiors per haver nascut amb un color de pell determinat no mereixen ser anomenats persones. No sóc negre però no estic orgullós de ser blanc. Ni de ser espanyol, ni de ser català, ni de ser humà …
  Salut i força, company.

  Le gusta a 1 persona

  • És que això de llegir i sentir curiositat sobre el perquè de les coses sembla ser una tasca tan complicada con innecessària per a molts, per a massa.
   En origen tots els éssers humans vam ser, si no negres, foscos de pell. Tot depèn en bona part de la melanina, un pigment a què deu la coloració la pell i la funció és protegir les capes cutànies superficials de el sol. La radiació solar converteix les substàncies greixos de l’epidermis en vitamina D, imprescindible per a una correcta absorció de calci, el qual, com és sabut, és fonamental per a la fortalesa dels ossos. La vitamina D està en present només en alguns aliments, especialment en els olis i fetges dels peixos. Els pobles allunyats de la costa no podien obtenir la quantitat necessària de vitamina D dels peixos fins a temps relativament recents, de manera que aquesta depenia dels raigs de sol. Per això, els esquimals no tenen la pell clara, ja que el seu hàbitat és ric en vitamina D.
   A mesura que els humans van ser desplaçant des d’Àfrica a altres llocs, i segons s’anaven traslladant més a nord, la pell va haver d’adaptar als diferents climes. La necessitat que fos fosca per protegir-se dels raigs de sol disminuïa, així, segons la latitud. Amb una pell més clara, els humans podien produir una suficient quantitat de vitamina D. Fins fa tan sols 10.000 anys (potser 12.000) negres i blancs compartim el mateix color. Fins a aquesta data no va existir la que anomenem «raça blanca», i és possible (encara que això sigui només una hipòtesi) que l’homo sapiens original no fos tampoc el que ara entenem per «negre», sinó molt fosc de pell.
   Disculpa l’extensió del comentari, però estava amb una possible entrada sobre aquest tema i t’he fet un resum del que diu Marvin Harris.
   Salut i força.

   Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.